ТІСТО:
10 яєць;
250 г цукру;
сік і цедра з 1/2 лимона;
КРЕМ:
250 г вершкового масла;
250 г цукру;
3 варені жовтки;
2-3 ст. ложки настою кави
ПРИГОТУВАННЯ КОРЖА:
1. Білки відділити від жовтків і збити круту піну, додаючи цукор.
2. Додати жовтки, цедру і сік з лимона, злегка вимішати ложкою.
3. Висипати просіяне борошно і знову вимішати.
4. Тортівницю змастити жиром і наповнити тістом.
5. Пекти в гарячій духовці (200˙C) протягом 40 хв.
6. Знятий з форми холодний корж порізати по горизонталі надвоє.
7. Перекласти коржі кремом і змастити ним верх і боки торта.
8. Обсипати арахісом, мигдалем, іншим.
КРЕМ ПРИГОТУВАТИ ТАК:
1. Цукор залити настоєм кави, накрити і варити.
2. Якщо крапля сиропу не розтікається по тарілці, влити до цієї маси по ложці розтертого в піну масла і вимішувати.
3. Додати перетерті крізь сито варені жовтки.
4. Розтерти все до утворення однорідної маси.
ПОРАДИ:
- Торт можна оздобити кремом за допомогою кондитерського мішечка.
- Торт буде смакувати краще, якщо поставити його в холодильник на 24 години.
СМАЧНОГО!!!
ЯКЩО СПОДОБАВСЯ ПІДПИСУЙСЯ ТА СТАВ ЛАЙК.

Немає коментарів:
Дописати коментар